Aandacht voor studenten in coronatijd

De lockdown van de afgelopen weken, met de sluiting van de voscholen en het opschorten van alle fysieke onderwijs op de universiteit, heeft grote gevolgen voor onze studenten. Hoewel iedereen op de scholen natuurlijk heel druk is met het organiseren van het eigen onderwijs, is het fijn om te zien hoe de meeste studenten in deze uitdagende studenten nog steeds goed betrokken en begeleid worden. We danken iedereen zeer voor de grote inzet en inventiviteit daarbij!

Bijzondere aandacht vragen we voor de studenten die in begin deze maand gestart zijn aan de opleiding. Zij zijn volledig online begonnen – zowel op school als op de UvA – en we merken aan de studenten dat dit pittig is.

 

Voor studenten die stage lopen in coronatijd is het lastig om een goede start te maken. Wij raden deze studenten aan:

  • zoveel mogelijk aan te sluiten bij de online lessen. Studenten zien op deze manier in ieder geval hoe een docent uitleg geeft etc.;
  • met een klas een dag lang ‘mee te lopen’; dit kan ook prima digitaal;
  • bij verschillende docenten uit de sectie mee te kijken;
  • waar mogelijk aan te sluiten bij groepjes leerlingen tijdens ‘break-out-sessies’ en hen bijvoorbeeld ook te spreken over wat goed werkt en wat niet etc…

Op deze manier leren ze de leerlingen een beetje kennen, zien ze verschillende voorbeelden van onderwijs en kunnen ze hopelijk na de lockdown snel echt van start. Natuurlijk is het ook mogelijk om afspraken te maken met betrekking tot het geven van (delen van) een les of het begeleiden van een groepje leerlingen voor een bepaalde opdracht.