Vacature toehoorder opleidingscommissie ILO

De opleidingscommissie (OC) van de ILO is op zoek naar een nieuwe toehoorder vanuit de opleidingsscholen. We zoeken iemand die:

  • betrokken is bij het samen opleiden;
  • het leuk vindt om mee te denken over de kwaliteit van de lerarenopleidingen voor het vo van de UvA
  • acht keer per jaar kan en wil vergaderen.

Voor de toehoorder is een vacatievergoeding beschikbaar. 

De opleidingscommissie bestaat uit docent- en studentleden die samen werken aan een betere lerarenopleiding. Naast leden kent de OC ook toehoorders, zoals de studieadviseur en iemand uit het zij-instroomtraject. In het kader van ‘samen opleiden’ is er daarnaast ook een toehoorder vanuit de opleidingsscholen. ‘Toehoorders’ zijn niet meer of minder actief dan formele leden van de OC en hoeven dus zeker niet alleen te luisteren – het enige echte verschil is dat toehoorders geen formeel stemrecht hebben. 

De OC bespreekt jaarlijks onder andere het onderwijs- en examenreglement, de besteding van de kwaliteitsgelden en vakevaluaties. De OC komt acht keer per jaar bij elkaar, zes keer online en twee keer op locatie op Roeterseiland, altijd eind van de middag, vanaf 16.30 of 17.00. Voor meer informatie of als je interesse hebt in deze rol kun je contact opnemen met de voorzitter van de opleidingscommissie, Mathijs Booden: M.A.Booden@uva.nlWe hopen dat de toehoorder in september kan starten, dus we ontvangen je reactie graag zo spoedig mogelijk.